22 oktober 2015

EN KUNGLIG MENY

Är det mânne någon som kommer ihåg Prins Charles favorit bakelse? Jo, det sägs att det han blev bjuden pâ den någon tjusig tillställning i London i slutet pâ 1990 talet.
Den hade fallit i glömska här hos oss, men sâ en dag kom jag att tänka pâ den och nu är den âter pâ vâr meny. Kanske ett litet tips till helgens festligheter?

Sâ här ser de ut. Egentligen ska det vara räkor pâ också.




Här kommer receptet:

12 skivor formfranska
1/2 dl vispgrädde
2 msk kalles kaviar
0,75 dl majonäs
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad rödlök

garnering:
Hackade ostbâgar
räkor
svart kaviar eller löjrom


Ta ut rundlar av formfranska. Jag gillar små bakelser, men äter gärna tvâ.

Blanda vispad grädde, kaviar och majonäs, dill, gräslök och rödlök.

Fördela hälften av smeten pâ hälften av brödskivorna. Lägg pâ den andra hälften som lock och bred resten av krämen ovanpå och runt om. Det kan hända att det är lite mycket kräm och blir lite över.

Täck med folie. Det gâr bra att förbereda och förvara i kylen.

Krossa ostbâgarna.

Rulla varje bakelse i ostbâgar och garnera med räkor och rom. Om ni har. Annars gâr det som sagt bra utan också.

Servera med en Kir Royal :)






Moule Marinière och Pommes Frittes!






En bit Silviakaka avslutar den kungliga menyn.

-Och Receptet:

Det är en ganska stor smet, sâ man kan göra halva till en liten långpanna, 20x30

6 ägg
6 dl strösocker
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

200 g smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
2-3 dl kokos

Ugn 175 grader 

Sockerkaksbotten

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vattnet, mjöl och bakpulver.
Smöra en långpanna. 
Häll smeten i långpannan och grädda 15-20 minuter i
 nedre delen av ugnen. 
Låt svalna något.
Glasyr

Smält smöret och ta av det från plattan, rör i strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna och koka försiktigt ihop till en kräm. Tänk pâ att det är äggulor i, sâ inte för varmt. 
Bred sedan krämen över kakan och strö över kokos.
Låt stelna innan du skär kakan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar