26 april 2014

GLITTRIGA SKOR ELLER SKALDJUR - OCH LOV






Efter intensiva veckor sa fick vi äntligen varlov. Jag far erkänna att jag jublar lika mycket som barnen. En ledighetsperiod precis när maj ska ta vid, inte dumt alls. Två långhelger efter varandra och vi brottas med lyxproblem. Mannen vill åka till Normandiet och uppleva trollska skogar, pittoreska byar, havet och ostron. Själv åker jag nog hellre till medelhavet. Beställer tonfisksallad på någon trevlig uteservering i Nice eller sa hittar ni mig sittandes i solen, vippandes med fötterna och med ny målade tanaglar som glittrar i kapp med mina guldsandaler.








Och Erik han vill bara spela fotboll. Han har visst gått och blivit fotbollsmalis. Men börja på fotbollsträning det vill han inte. Han Påstår att allt han behöver lära sig det kan han lära sig av sin pappa… Sa varje lördag åker de iväg och tränar och tränar. Utsparkar och insparkar och straffsparkar ja, alla fotbollskunskaper som man kan tänka sig att en pappa kan dela med sig av går de igenom. Sedan kommer de hem leriga och gräsiga och med nya skrubbsår på knäna som svider som attan och behöver omedelbar omsorg.






















Ikväll firar vi lovet lite extra och äter hummer som jag köpte i morse. De är kokta nu och ligger i kylen, men visst blev det lite uppståndelse kring detta med kokande vatten och levande svarta havsdjur. När jag kom ut i hallen hittade jag ett litet meddelande från dottern på anslagstavlan. Jag hoppas att hon ångrar sig när hon känner doften av den vitlöksgratinerade hummern lite senare ikväll. Ja, jag vet, egentligen borde man inte gratinera en sa fin färsk hummer, men jag bara älskar när vitlökssmöret smälter och gifter sig med hummer och bitar av nybakad baugette. Och klon, den serverar jag naturell! 




















Och efter det sa kanske det går lättare att planera varlov och långhelger. Det kan man i alla fall förvänta sig. För bättre än sa här matmässigt kan det väl knappast bli? Eller blir det kanske det i Normandie? Bättre med skaldjuren alltsa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar