NORMANDIE
Japp, imorgon beger vi oss till Normandie för långhelg. Det ska bli skönt med lite miljöombyte. Igår gick tvättmaskinen varm vill jag lova och idag har det skrivits packlistor och resväskorna börjar vara fullpackade. Ja, det där med att packa lätt… där är vi inte ännu. En extra tröja här och ett litet nagellack där och… vips sa går visst väskan inte att stänga. Jag är usel på att packa. I och med att jag inte känner att jag bidrar med något i själva packandet sa har jag faktiskt delegerat ansvaret för packandet till var och en i familjen. Jag hjälper bara till att dra upp riktlinjerna. Tillexempel att det måste finnas kläder för restaurangbesök, bad osv sedan skriver barnen själva sina packlistor och packar ned i sina resväskor. Ibland blir det lite tokigt, men det mesta går att lösa. När vi åkte till Alperna sa ville det sig inte bättre än att Erik hade glömt att stoppa ned kalsonger. Sju härliga dagar i Alperna, men bara ett par kalsonger. Men asch det ordnade sig. Vi hittade handtvättmedel på en affär och varje kväll fick han tvätta sina kalsonger sa att de skulle finnas rena till nästa dag. När vi kom hem sa var det första vi möttes av när vi kom innan för dörren Eriks packlista. Och visst stod kalsonger med på listan, men dessvärre saknades en liten bock i kanten… de hade visst inte blivit avcheckade och därmed fanns de ej heller i väskan. Men som Erik sa, kalsonger det kommer jag aldrig mer att glömma igen.


I var rabatt blommar de finaste av rosor!
Ikväll star det köttgryta på bordet. Mat som är bra att ta till när det är fullt upp precis innan middagen och sedan vips är alla vralhungriga. Då finns den redo på spisen. Köttgrytan där allt redan finns i grytan. Det enda lilla som kan vara gott att komplettera med är lite bröd sa att man kan suga upp den goda sasen.
Köttgryta "allt i ett"
600 gr högrev eller annat grytkött
1 dl rött vin
2 msk oxfond
2 dl vatten
1 Kalrot
2-3 morötter
1 Paprika röd eller gul
250 gr champinjoner (fast jag och E Ääälskar champinjoner sa vi tar mer)
1 lök
1 vitlöksklyfta
11/2dl grädde
1/2 msk soja
lite timjan helst färsk, men torkad gar också bra
ev. 1 paket bacon
salt och peppar
Skär köttet i 3-4 cm stora bitar. Bryn köttet i runt om. Salta, peppra och tillsätt vin, vatten och fond. Lat koka mört. Kanske 1 timme.
Skär rotfrukterna i bitar.
Skär paprika, lök, vitlök och champinjoner i bitar. Fräs lätt i en stekpanna.
När köttet kokat ca: 1 timme, tillsätt rotfrukterna. Lat koka tillsammans med köttet i ca: 25 minuter. Jag gillar När det finns lite spänst kvar.
Tillsätt slutligen champinjoner och paprikablandningen. Häll på grädde och soja och lat alltsammans koka i 5 minuter.
Toppa ev. med stekt bacon.
Servera med lite bröd och sallad.
Sedan avslutar vi den här kvällen framför TV:n med lite fotboll. PSG möter Rennes och det ryktas om att Zlatan är tillbaka!
Och efter det är vi redo för en lång helg i Honfleur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar