13 april 2015

BLIXTKAKA I SOLSKENET

Jo, kom på att jag bara måste tipsa om en liten kaka också. Kanske ni kan baka den redan imorgon? Njuta av en kvällsfika till den spännande fortsättningen av SM-finalen?

Den är sa enkel att göra att barnen fixar den själva. 








Jag vet inte vad den heter. Vi kallar den blixtkaka eftersom den går sa snabbt att röra ihop.


Gräddas i 175 grader

På med ugnen bums. Erik påpekade att kakan går snabbare att blanda ihop än att ugnen hinner bli varm.

140 gr smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1, 2 dl kokande vatten
1 tsk stötta kardemummakärnor

Smält smöret och tillsätt vattnet. Lat koka upp.
Mät upp i en bunke vetemjöl, strösocker, bakpulver och kardemumma. Blanda om.
Tillsätt äggen och det kokvarma smörvattnet.

Blanda och häll i en smord form.
Grädda i ca: 35 minuter, beroende på formens storlek.









Sedan blev det kaka och jobb i det fina vädret. Ibland är det bra härligt med måndagar.

Fin vecka på er!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar