16 september 2013

KAFFEPAUS






































Det som man kan sakna  när man jobbar hemma är en liten kaffe med kollegorna. Oftast så blir det ju bara att man snackar tvärs över skrivbordet, men ändå.
-Å tänk om man hade tjejen här ovanför till sällskap varje dag.

Hur som helst så kände jag för att unna mig något gott till kaffet idag. Det är bara ett litet krux när man har sötsaker i frysen. Det är lätt att man springer dit och hämtar påfyllning några gånger för mycket. 
Därför har jag tagit det säkra före det osäkra och bakat ett lite nyttigare alternativ.
Det här är LCHF muffins utan mjöl och vanligt socker. Istället använder man mandelmjöl och Agavesirap. Agavesirap påverkar inte blodsockret som vanligt socker och har därför ett mycket lågt GI. Finns på samma hylla som socker.

Det är lite kryddiga muffins som påminner om pepparkakor. Mycket goda om jag får säga det själv.
Här kommer receptet:

Till ca: 10 st

200 gr mandel
2 tsk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk bakpulver
50 gr smör
0,75 dl agavesirap (egentligen ska det vara 0,5, men jag lyxar och tar lite extra :)
2 ägg

Sätt ugnen på 200 gr. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. Blanda mandelmjölet med kanel och kardemumma, bakpulver och smör och Agavesirap. Vispa äggen poröst och blanda ner i smeten. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Grädda i ca: 15 minuter på näst nedersta falsen.

Receptet kommer ursprumgligen från Ulrika Davidsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar