Idag har vi onsdagsledigt. Förmiddagen har bara rusat iväg precis som den alltid, av någon konstig anledning gör när man inte gör någonting alls.
Vi ska absolut ta tag i den saken snart. Kikar bara in för att skicka ett litet middagstips :)
Efter hästköttsskandalen har jag lugnat ned mig i affären och jag går inte längre runt och snackar om saker som jag inte förstår. Vi lever som vegetarianer. Och det är riktigt trevligt det med.
Pappardelle med skogschampinjoner
4 portiorner
400 gr pappardelle
250 gr Skogschampinjoner
2 tunt skivade vitlöksklyftor
2 dl grädde
smör att steka i
Salt och peppar
parmesanost och färsk basilika.
Sätt på pastavattnet. Jag tycker det är vikgit att koka pastan i ett välsaltat vatten och det blir det om man tar ca: ½ msk salt per liter vatten. Om man har tur och har Fleur de sel hemma så tar man helst det.
När pastan har hamnat i grytan och börjat koka steker man champinjonerna i smör. Tillsätt skivad vitlök och stek den utan att den tar färg. Salta och peppra. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop någon minut.
När pastan är nästan klar, ca: 1 minut innan koktiden som finns angiven på paketet har passerat slår man bort pasta vattnet.
Lägg en smörklick i kastrullen där pastan kokade(var inte för blyg) och häll tillbaka pastan.
-Ropa på familjen och säg att de måste sätta sig vid bordet bums. Det är så tråkigt att bjuda på pasta som har blivit överkokt.
Låt såsen och pastan få ett uppkok tilslammans. Min stekpanna är så liten så jag brukar hälla såsen i pastakastrullen och koka ihop alltsammans i den. Annars kan man göra tvärtom och hälla pastan i stekpannan.
Koka pasta och svamp tills allt har blivit rykande hett och servera med nyriven parmesan.
Till pastan åt vi en sallad med Ruccola.
Till 2 vuxna och 2 barn som äter minimalt med sallad:
50 gr Ruccola
1 avokado
1 äpple
½ dl olivolja
Lite rostade nötter (Pinje, Cashew eller Hassel) att strö över salladen.
Parmesanost i flagor
Blanda Ruccola, avokado i bitar och äppelskivor. Häll olivoljan över och salta och peppra.
Strö över nötter och parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar