Vi har haft en riktigt lugn och skön helg. I lördags blev det lite inköp av höstjackor och gympakläder till barnen.
I söndags fortsatte vårt fixande här i huset. Vårt vardagsrum består av sex fönster, eller rättare sagt ett burspråk med stora, stora fönster, nästan från golv till tak. Det blir väldigt ljust och luftigt.Kanske är det lite synd att ta bort en del av ljuset, men efter att ha bott in sig i några veckor så kände jag att det nog kunde behövas lite gardiner. Nu äntligen hänger allt uppe. Jag får återkomma med lite bilder senare.
Det som är så härligt med helger är att man oftast har tiden att unna sig en riktigt låååååång mysfrukost.
Tänkte också lämna ett litet tips på en lite nyttigare efterrätt som man kan unna sig lite när som helst, ja även när det inte är helg. Den kräver ett litet förberedelsemoment. Elsa och Erik tycker att den är så god att det är väl investerad tid att hjälpa till :)
Bananglass 4 portioner
3 bananer, de ska vara mogna. Jag brukar inte låta de få prickar, men de ska vara helt gula.
1-2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2-3 msk honung beroende på hur söt man vill ha sin glass.
Gör så här:
Skala och dela bananerna. Lägg i en plastpåse och stoppa i frysen. Låt bli helt frusna.
Om man ska äta glassen som dessert passar det bra att göra den innan maten.
Ta fram bananerna och lägg i matberedaren.
Tillsätt yoghurt och honung och kör till en slät massa i matberedaren.
När glassen blivit krämig så stjälper man ut den i en form och låter den frysa i ca: 1 timme. Man kan äta den direkt, men om man vill göra fina glasskulor så blir den bäst om den får frysa till sig en liten stund.
Det blir extra gott om man strör lite krossad mörk choklad över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar